Spring naar content

Onze favoriete zomerbloeiers!

De zomer is in volle bloei en dat betekent een hoop vrolijke kleuren én prachtige seizoens beauties. Graag nemen we je mee in onze favoriete zomerbloemen van dit seizoen! 

 

Celosia

Met haar vurige kleuren en opvallende vormen herken je de Celosia meteen. Deze opvallende zomer bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren. Met haar flamboyante verschijning kom je haar tegen in de vorm van een pluim, kam of eens staart. Een kleurrijke toevoeging aan je boeket!

 

Delphinium

Deze romantische bloempluimen zijn onze favoriet! Er zijn maar liefst 250 verschillende soorten, verkrijgbaar in onder andere heel veel tinten blauw. Je kunt deze mooie pluimen los in een vaas zetten, maar zijn ook heel leuk in een boeket voor een weelderige touch! Good to know: de Delphinium verwerken we ook veel in onze gedroogde boeketten.

 

Dahlia

Dahlia’s zijn echte zomerbloeiers. Ze komen voor in vele soorten en maten en bloeien in de zomer tot aan de herfst. Dahlia’s zijn ideaal als snijbloem en vallen op door hun opvallend felle bloemblaadjes met spikkels of streepjes. Sommige Dahlia’s hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. De prachtige bloem heeft onwijs veel kleur- en vorm variaties: zo zijn de blaadjes soms rond, sprietig of opgerold.

 

Gladiolen

De gladiool is een echte zomerbloeier en beschikbaar in de kleuren rood, wit, crème, geel, roze, paars en oranje. Ook zijn er varianten met meerdere kleuren per bloem. Een aantal gladiolen in een hoge vaas staan prachtig. Ook zijn ze goed te combineren in een boeket.

 

Zonnebloemen

Last but not least: de zonnebloem! De naam zegt het al, deze bloem is een echte zonaanbidder. De zonnebloem weet precies waar de zon is en zorgt ervoor dat hij altijd naar deze kant gedraaid is. Je vindt de zonnebloem vaak in zomerboeketten én haalt dan ook letterlijk het zonnetje in huis! Je herkent de zonnebloem vooral aan haar gele kleur, maar wist je dat deze er ook in oranje, bruin, crèmekleurig en donkerrood is? Een echte eyecatcher in je interieur! Wat betreft de vorm is er ook veel variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. Voor welke zomerbloem je ook gaat, een flinke portie zomer in huis is gegarandeerd!

 

We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw zomerfavorieten! Deel jij je favoriete bloeiers met ons door onze socials te taggen? @Floriëtte_Trend en @WildflowersbyFloriëtte – vinden we leuk! Op de hoogte blijven van verdere bloei? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

Kom langs en ontdek onze wereld.